verse tomatensoep van de kweker

lekker dippen met Tomatensalsa

gebakken vis met Jamelade

verse soep uit een kom van brood

No Waste- een duurzaam soepje

 

Niet elke tomaat voldoet qua uiterlijk aan de strenge eisen van de klant door een scheurtje of deukje, maar de smaak is perfect. Van deze heerlijke tomaten maken wij nieuwe verse producten. Tomaten krijgen dus een tweede kans. Bovendien past het opwaarderen van de reststroom bij ons streven naar duurzaam ondernemen. Zie hier onder welke unieke producten wij maken. Deze producten worden verkocht in de foodservice.

Echte verse tomatensoep

 

Mmmmmmm, verse tomatensoep, dat vindt iedereen lekker! Meer dan een kilo verse  trostomaten uit onze kwekerij in een liter soep. Da’s veel soeps! Vanzelfsprekend geen e-nummers of onnodige toevoegingen. 100% puur natuur, gezond en boordevol smaak en vitamines. Dat moet je eens proeven!

 

 

soep

Jamelade

 

Verrassend! Jam en dan anders. Jamelade kun je met verschillende gerechten combineren. Serveer de Jamelade bijvoorbeeld bij vis, kipfilet of varkensvlees. Het is ook heel geschikt voor het maken van verrassende hapjes. Bijvoorbeeld op toast of met verse bolletjes mozzarella.

 

Jamelade jamelade

Salsalalala

 

Tomatensalsa. Hip en hot! Bijvoorbeeld op toast met kaas , maar ook bij een gebakken visje. Zo tover je één-twee-drie iets lekkers op tafel. Dat is PUUR genieten!

 

salsa salsa

Zorgbakkerij 'Het Blauwe Hek'

 

Het Blauwe Hek is een zorgbakkerij met biologisch brood en authentieke streekproducten. De producten worden door mensen met een beperking verwerkt tot heerlijke verantwoorde en bijzondere lekkernijen. Ken je de soepkom van brood al? Bezoek eens de bakkerij.

Hout gestookte oven

 

Het Blauwe Hek maakt gebruik van een hout gestookte oven. Na het bakken van de broden wordt de restwarmte gebruikt voor het drogen van onze tomaten. Het resultaat: smaakvolle gedroogde tomaten met een unieke ‘bite’.

 

Gedroogde tomaatjes


De overtreffende trap van smaak is onze gedroogde tomaat. Alle aroma’s worden vergroot door het droogproces, overheerlijk! Een hapje om je vingers bij af te likken. Hiermee maak je echt de blits op elke verjaardag!

 

 

No Waste Network moet voedselverspilling tegengaan

 

d.d. 18 april 2011
De meest innovatieve samenwerking om voedselverspilling tegen te gaan krijgt in het najaar van 2011 de No Waste Award. Dat werd maandag 18 april 2011 tijdens het eerste No Waste Dinner in Maarssen bekend gemaakt.

 

‘Afgekeurd voedsel’
Tijdens het diner kookten topkoks Jonathan Karpathios, Nick Bril, Niven Kunz en Rudolph van Veen met ‘afgekeurd’ voedsel om duidelijk te maken dat veel eten verspild wordt. Veel voedsel dat niet helemaal voldoet wordt verwerkt tot compost of veevoer, terwijl het gewoon gebruikt kan worden.

20 procent minder verspilling
Het No Waste Dinner was de aftrap van een campagne van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie die ervoor moet zorgen dat er in 2015 20 procent minder voedsel wordt verspild.

Innovatie
Tussen de gangen door inspireerden Jort Kelder en Alain Caron de vertegenwoordigers van bedrijfsleven en instellingen om nieuwe oplossingen te bedenken voor voedsel dat bedoeld is om op te eten, maar om een of andere reden anders wordt gebruikt. Dat kan variëren van logischer transport, innovatie van het product of betere samenwerking tussen de bedrijven in de keten.

Puur Tomaat als uniek voorbeeld
PUUR Tomaat werd gebruikt als voorbeeld. PUUR Tomaat Tomatensoep wordt gemaakt van de tomaten die los van de tros komen in het oogstproces. Deze tomaten zijn perfect geschikt voor verwerkte producten, maar kunnen niet verkocht worden als een trostomaat.

 

 

Jonathan Karpathios

 

Chef-kok en eigenaar van het biologische restaurant Vork & Mes in Hoofddorp kwam op bezoek bij onze kwekerij en maakte op het diner het voorgerecht. Zie hier het filmpje.

 

 

Samenvatting van het No Waste Dinner