zoveel lekkers met tomaat

Gazpacho met gevulde trostomaten

Trostomaten en geitenkaas met walnotendressing

Kabeljauw, tomaten, basilicum en citroensaus

Op Smulweb vind je meer dan 1500 trostomatenrecepten. Laat je inspireren en geniet van al dat tomatenlekkers!

Torta Mediterranea

 

Wie is de Chef!!! Laat zien dat jij de Chef bent en maak eens een heerlijke Torta Mediterrana. Een recept van de uitzending op donderdag 25 augustus

 

Bereidingstijd 40 minuten

 

Ingrediënten voor 4 personen


1,5 stuk(s) Courgette, 1 snufje(s) Zeezout, 1 stuk(s) Buffelmozzarella, 2 stuk(s) Verse basillicum, 1 snufje(s) peper, 5 eetlepel(s) Olijfolie extra vierge, 1 eetlepel(s) Witte wijnazijn, 1 stuk(s) Sjalot, 6  stuk(s) Trostomaten

 

Bereidingswijze

 

Snijd de courgette in dunne plakjes en bestrooi deze met zout.
Laat deze een halfuur laten liggen. Snijd de tomaten in plakjes.
Snipper een sjalotje fijn. Meng in een kom de witte wijnazijn mengen met de olijfolie.Schep het sjalotje er doorheen met wat peper en zout.
Schep de tomaten plakjes er doorheen en laat een half uur laten marineren.
Dep de courgette droog met keukenrol en rooster deze onder de gril of gril ze in een grilpan totdat ze bruin en beetgaar zijn.

Laat de tomatenplakjes in een zeef uitlekken.
Houd 4 blaadjes basilicum apart en de rest in fijne reepjes.
Leg de ringvorm op een bord en vul deze met een laagje courgette, tomaat en daarbovenop wat reepjes basilicum.
Herhaal dit en eindig boven met twee plakjes buffelmozzarella.
Verwijder de ring en laat de mozzarella in 1 tot 2 minuten onder de gril iets laten smelten. Voor het opdienen garneren met een blaadje basilicum.

 

 

 

Kabeljauw met trostomaten, basilicum en citroensaus

 

Super simpel en toch heel leuk en lekker om zo te serveren.

Bereidingstijd 20-30 minuten

 

Ingrediënten voor 4 personen

4 kabeljauwfilets van 200 gr , 12 basilicumblaadjes , 2 tl gemalen witte peper , 3 trostomaten, grof gehakt , Sap van 2 citroenen , 2 tl fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker , 2 el olijfolie


Bereidingswijze


Doe voor de saus citroensap, witte peper en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.

Spoel de filets af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin de filets 2 minuten aan een kant. Draai de vis om en temper het vuur naar lang of halfhoog. Bak nog 3-4 minuten, schep de tomaat om met de basilicum en verdeel dit over vier borden. Schik hierop de vis en lepel er de dressing over. Serveer met rucola salade.

 

print dit recept bij Smulweb

 

Shoarmatosti met Puur Tomaat tomatensalsa

 

Bereidingstijd
10-20 minuten

 

Ingrediënten voor 4 personen
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 2 el olijfolie, 250 g shoarmavlees, 2 trostomaten (schaal ca. 5 stuks), 3 el ketchup, 1 mespunt gemalen komijn (djinten), 1 rode ui, fijngesnipperd
1 limoen, schoongeboend, 8 sneetjes casinobrood, 4 plakken jonge kaas

 

Voorbereiding
Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees met de helft van de peper in ca. 5 min. goudbruin en gaar. 2. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng met de ketchup, komijn en ui. Voeg de rest van de rode peper toe. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Voeg het rasp toe en knijp er een paar druppels sap bij.

 

Bereidingswijze

Breng de salsa op smaak met peper en zout. 3. Beleg 4 sneetjes brood met het vlees en leg er een plak kaas op. Dek af met de overgebleven sneetjes brood.

 

Serveertips
Gril in het tosti-ijzer en serveer met de salsa

 

print dit recept bij Smulweb

 

Trostomaten en geitenkaas met walnotendressing

 

Bereidingstijd 10-20 minuten

 

Ingrediënten voor 6 personen

8 middelgrote trostomaten - 150 gram geitenkaas - 25 gram geroosterde walnoten - 60 ml olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 1/2 eetlepel frambozenazijn - 2 theelepels Dijon mosterd - 2 theelepels grof gehakte tijm - 2 theelepels suiker

 

Voorbereiding

Snijd de tomaten en geitenkaas in dikke plakken. Hak de walnoten grof.

 

Bereidingswijze

Leg op elk bord een plak tomaat en daarop een plak kaas. Verdeel er de noten over. Meng de olijfolie, frambozenazijn, mosterd, tijm en suiker en pers de knoflook er boven uit. Besprenkel een beetje van het mengsel over de walnoten en herhaal dit tot alle ingredienten op zijn.

 

print dit recept bij Smulweb