zorg voor mens en milieu

respect voor de natuur

transparant en eerlijk

 

 

In onze kassen creëren we een optimaal klimaat voor de groei van de tomaten. Door het geven van de juiste hoeveelheid water en voeding zijn onze planten in  perfecte conditie. De bloemen van de tomatenplant worden bestoven door hommels. Ongewenste insecten worden aangevallen door hun natuurlijke vijanden. Op deze manier werken we aan een natuurlijke evenwicht.

 

Keuringsdienst van Waarde bezocht de kwekerij

 

In de reclame van Unox op tv, ziet het biologisch boeren er heerlijk eenvoudig uit. De boer laat het land met rust, de zon, regen, vogeltjes en bijtjes doen de rest. Puur natuur, want, vindt Unox: eerlijk is heerlijk. Maar hoe eerlijk is dat heerlijks eigenlijk? Keuringsdienst van Waarde heeft dit uitgezocht en bezocht de kwekerij. Kijk naar uitzending van de Keuringsdienst van waarde

 

 

 

 

 

De hommel helpt een handje

 

Op ons bedrijf wordt maximaal biologisch geteeld. Dat wil zeggen dat natuurlijke vijanden van de plagen waar wij last van hebben, worden ingezet. Hierdoor kunnen de plagen op een natuurlijke wijze worden bestreden. Verder wordt er voor de bestuiving gebruik gemaakt van hommels.

 

Dat wij duurzaam te werk gaan, wordt onderstreept met de door ons behaalde certificaten en keurmerken: MPS Fruit & Vegetables, Tesco NURTURE, UK-Standard, Groen Label Kas en vanzelfsprekend Global G.A.P.

 

 

Kassen verwarmen en koelen hele woonwijk

 

De tomatenkassen van Telersvereniging Prominent en ruim 700 woningen in de nieuwbouwwijk Hoogeland gaan warmte en koude met elkaar uitwisselen. Door deze samenwerking is geen warmte en koude verlies meer en dat levert een CO2-reductie op van maar liefst 40%. Een uniek project, want het is voor het eerst in Nederland dat kassen op zo’n grote schaal een woonwijk verwarmen.

 

Over ketentransparantie

 

Real Food Productions staat voor pure, authentieke smaken en innovatie voor alle zintuigen. Transparantie over de bron en duurzaamheid. Puur Tomaat onderstreept deze waarden en werkt samen met Real Food Productions aan vernieuwing en onderscheid in de versketen.

 

Maar hoe duurzaam is nu eigenlijk de teelt bij PUUR Tomaat?